Nood aan een chakra healing?

Chakra healing is een holistische praktijk die voortkomt uit oude oosterse spirituele tradities, met name die van het hindoeïsme en het boeddhisme. In deze tradities worden chakra's beschouwd als energiecentra langs de wervelkolom, die elk corresponderen met specifieke fysieke, emotionele en spirituele aspecten van iemands welzijn.

Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf" en verwijst naar de wervelende energiecentra in het lichaam. Er zijn doorgaans zeven hoofdchakra's, uitgelijnd van de basis van de wervelkolom tot de kruin van het hoofd:

 1. Wortelchakra (Muladhara): Deze chakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en wordt geassocieerd met gevoelens van veiligheid, zekerheid en elementaire overlevingsinstincten.
 2. Heiligbeen Chakra (Svadhishthana): Deze chakra bevindt zich in de onderbuik en regelt emoties, creativiteit en seksualiteit.
 3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Deze chakra bevindt zich in de bovenbuik en heeft te maken met persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 4. Hartchakra (Anahata): Deze chakra bevindt zich in het midden van de borst en wordt geassocieerd met liefde, mededogen en verbinding.
 5. Keel Chakra (Vishuddha): Deze chakra bevindt zich in de keel en regelt communicatie, zelfexpressie en authenticiteit.
 6. Derde Oog Chakra (Ajna): Deze chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen en heeft te maken met intuïtie, inzicht en perceptie.
 7. Kroonchakra (Sahasrara): Deze chakra bevindt zich boven op het hoofd en vertegenwoordigt spirituele verbinding, verlichting en hoger bewustzijn.

 

Chakra healing is erop gericht om deze energiecentra in balans te brengen en op één lijn te brengen, waardoor de algehele gezondheid en het algehele welzijn op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau worden bevorderd. Tijdens de chakra healing bij Jules and Gems gaan we met de onderstaande methoden aan de slag zodat de geblokkeerde of overactieve chakra's in balans raken:

 • Meditatie: Het beoefenen van meditatietechnieken die specifiek zijn voor elke chakra kan helpen om ze te reinigen, in balans te brengen en te activeren.
 • Yoga: Bepaalde yoga houdingen zijn ontworpen om specifieke chakra's te stimuleren en in balans te brengen.
 • Klankschaal / Mantra: Luisteren naar specifieke frequenties of het chanten van mantra's die bij elke chakra horen, kan genezing bevorderen.
 • Kristallen en edelstenen: Bepaalde kristallen en edelstenen resoneren met elk chakra en kunnen worden gebruikt om ze in balans te brengen.
 • Aromatherapie: Het gebruik van essentiële oliën die bij elke chakra horen kan helpen om de energieën in balans te brengen en te harmoniseren.
 • Reiki en Energie Healing: Bij praktijken als Reiki wordt universele levenskrachtenergie gebruikt om de chakra's weer in balans te brengen en genezing te bevorderen.